4 pstruzi, vykuchat, očistit, opláchnout, osušit, hlavu ponechat
1 citrón
1½ lžíce hladké mouky
hrst zelené petržele, drobně nakrájet
máslo na smažení
kmín
sůl
alobal
Pstruhy posypat moukou.
Na pánvi rozpustit máslo, pstruhy opéct z obou stran.
Do pekáče dát alobal, potřít máslem, posypat solí, mírně posypat kmínem, přidat 1 lžíci másla, 3 lžíce bílého vína, přidat pstruhy, zakrýt alobalem.
Pekáč dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 10 minut zakryté, sundat alobal, péct dalších 5-7 minut.
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře dát porci brambor, na brambory položit plátky másla, posypat zelenou petrželí, na druhou polovinu talíře položit pstruha.
Na malý talířek položit citrón nakrájený na osminky.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.