1,5 kg vepřového bůčku
½ lžíce sádla
drůbeží vývar
3 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
1 cibule, hrubě nakrájet
1 mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1 celerový stonek, hrubě nakrájet
4 stroužky česneku, nakrájet na plátky
2 cm zázvoru, nakrájet na plátky
5 zrnek celého pepře
2 bobkové listy
3 hřebíčky
1 badyán
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
pepř
sůl
Kůži naříznout do malých kosočtverců, maso opepřit, osolit, sůl vetřít do zářezů.
V pekáči rozehřát sádlo, vložit maso kůží dolů, osmažit, pak maso osmažit ze všech stran.
Maso vyndat na talíř.
Do pekáče přidat mrkev, celer, smažit 3 minuty, míchat, přidat celerový stonek, cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat česnek, když zavoní přidat víno, celý pepř, bobkové listy, hřebíčky, badyán, víno téměř zredukovat.
Na zeleninu položit maso, přidat vývar, tolik, aby hladina dosahovala pod kůži, přivést k varu, pekáč přikrýt, dát do trouby rozehřáté na 160°C, dusit 2 hodiny.
Pekáč odkrýt, teplotu zvýšit na 180°C, péct 20 minut.
Maso vyndat na talíř, přikrýt alobalem, nechat ležet 10 minut.
Do šťávy vmíchat 1 lžičku plnotučné hořčice, šťávu scedit, případně dochutit pepřem, solí.
Příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit přes sebe 2 plátky masa, na druhou stranu talíře dát porci přílohy. Maso přelít šťávou, přílohu posypat zelenou petrželí.