- 400 g vepřové kýty, nakrájet na plátky, rozklepat
- 400 g kuřecích prsou, podélně rozpůlit rozklepat
- ½ lžičky šalvěje
- 1 lžička tymiánu
- máslo, rozpustit
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
1. Vepřové maso posypat, pepřem, tymiánem, osolit.
2. Kuřecí maso osolit, posypat šalvějí.
3. Na kuřecí položit lístky šalvěje, do vepřového masa zabalit kuřecí, masa zavinout, položit na alobal, přelít máslem, zabalit,
dát na noc do ledničky.
4. Z masa sundat alobal a krájet na plátky vysoké cca 3 cm, ty napichovat po dvou na špejli, aby se maso nerozpadlo.
6. Na pánvi rozpustit sádlo, maso prudce osmažit
7. Do pekáče vložit alobal, potřít máslem, posypat pepřem, solí, dát do pekáče.
8. Na alobal položit maso, přidat výpek.
Omáčka
- 50 g špeku, nakrájet
- špetka tymiánu
- 2 kuličky jalovce, rozmačkat
- ½ lžičky provensálského koření
- ½ lžičky bazalky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce rybízové marmelády
- 0,3 l bílého vína
- 6 dcl drůbežího vývaru
1. V kastrolu zkaramelizovat cukr, přidat špek, cibuli, osmažit.
2. Přidat marmeládu, míchat, až se rozpustí.
3. Přidat víno, zredukovat, přidat vývar, všechno koření, provařit, přidat do pekáče k masu.
4. Dát do trouby rozehřáté na 220°C, po 5 minutách snížit teplotu na 160°C, dusit 10 minut.
5. Šťávu scedit do kastrolu, zredukovat ca o 1/3, ochutit pepřem a solí.
Příloha: šťouchané brambory.