- přední běhy a předek nakrájet na kusy
- olivový olej
- máslo
- hladká mouka
- žampióny, nakrájet na čtvrtky
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
- 1 mrkev, nakrájet na kostičky
- 1/8 celere, nakrájet na kostičky
- 50 g špeku, nakrájet na kostičky
- ½ lžičky rozmarýnu
- ½ lžičky provensálského koření
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
Nálev
- bílé víno
- voda
- 2 cibule, drobně nakrájet
- mrkev, drobně nakrájet
- 2 lžičky petržele
- ½ lžičky rozmarýn
- ½ lžičky oregána
- bobkový list
- 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
Uvařit, nalít na maso. Marinovat 4 hodiny.
1. Maso osušit, osolit, opepřit, posypat hladkou moukou.
2. Maso opéct na pekáči na másle a olivovém olej.
3. V tlakovém hrnci osmažit na špeku mrkev, celer cibuli, česnek, zaprášit moukou, zředit vývarem přidat rozmarýn, bobkový list. Dusit v tlakovém hrnci cca 30 minut.
4. Do výpeku na pánvi přidat omáčku z tlakového hrnce, provařit, ochutit solí a peřem, odstavit z plotny, přidat máslo.
Noky bramborové (3 osoby)
- 0,5 kg brambor
- 100 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g strouhaného sýra, nejlépe čedar
- - sůl
- bílý pepř
- muškátový květ
- 120 g másla
- sůl
1. Uvařit brambory, oloupat a umlít.
2. Do umletých brambor přidat moukou, vejce, sýr, máslo, muškátový květ a udělat těsto.
3. Vyválet válec 2 cm v průměru a krájet kousky 3 cm.
4. Házet do vařící vody, míchat, když vyplavou (1 minuta), jsou vařené.
Víno: Tramín.