• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
pátek 19 dub 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zahraniční kuchyně

Vytisknout

Grilování a recepty

POSTUPY PŘI GRILOVÁNÍ
ZÁKLADNÍ NALOŽENÍ MASA

DRŮBEŽÍ MASO
KUŘECÍ ŠIŠTAÚK
GRILOVANÉ KUŘE
GRILOVANÁ KUŘECÍ STEHNA
GRILOVANÉ KARBANÁTKY Z KRŮTÍCH PRSOU S PÁLIVÝM DIPEM

VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ KRKOVICE
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
PEČENÁ A GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA PŘEDVAŘENÁ

HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ŽEBRA NA GRILU
MARINOVANÝ FLANK STEAK

GRILOVANÝ NÍZKÝ ROŠTĚNEC
FLANK STEAK SE SMĚSÍ KOŘENÍ CREOLE
HAMBURGER

SKOPOVÉ MASO
KEBAB
GRILOVANÉ JEHNĚČÍ NA JEHLE - Souvlaki

RYBY, KREVETY
KAPR V ALOBALU
PSTRUH NA GRILU
MAKRELA NA GRILU
PSTRUH NA GRILU SE ŠPÍZEM
GRILOVANÝ LOSOS NA ASIJSKÝ ZPŮSOB
GRILOVANÉ KREVETY NA ASIJSKÝ ZPŮSOB
GRILOVANÉ KOUSKY KAPRA NA ASIJSKÝ ZPŮSOB
GRILOVANÁ RYBA S ČESNEKOVÝM BEURRE ROUGE

OVOCE, ZELENINA
GRILOVANÝ ANANAS

MARINÁDY
ZÁKLADNÍ MARINÁDA S VÍNEM

Marinády na hovězí maso
MARINÁDA NA ZELENINU A MASO
MARINÁDA S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU
MARINÁDA S MEDEM NA HOVĚZÍ MASO

Marinády na vepřové maso
MARINÁDA NA VEPŘOVÉ MASO
MARINÁDA NA VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

Marinády na drůbeží maso
MARINÁDA NA DRŮBEŽ
MARINÁDA NA RYBY, DRŮBEŽ
MARINÁDY S MEDEM NA KUŘECÍ PRSA, STEHNA A KUŘECÍ KŘÍDLA

Marináday na ryby
MARINÁDA NA CHOBOTNICE A KREVETY

Ostatní
MARINÁDA NA JÁTRA

OMÁČKY NA GRILOVANÁ MASA

CHILLI OMÁČKA
CHILLI OMÁČKA 2
OMÁČKA CREOLE
HOUBOVÁ OMÁČKA
ŠVESTKOVÁ OMÁČKA
ČESNEKOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA BORDELAISE
UNIVERZÁLNÍ OMÁČKA
OMÁČKA NA GRILOVANÁ MASA
OMÁČKA KE GRILOVANÉMU MASU
POMERANČOVÁ OMÁČKA
MERUŇKOVÁ OMÁČKA S LIMETKAMI
MEDOVÁ OMÁČKA NA GRILOVANÉ MASO
OMÁČKA S MEDEM NA GRILOVANÉ MASO
JEDNODUCHÁ OMÁČKA K RYBÁM

DIPY
PÁLIVÝ DIP
PEPŘOVÝ DIP
KŘENOVÝ DIP
RAJČATOVÝ DIP
JOGURTOVÝ DIP S HARISOU

PŘÍLOHY KE GRILOVANÉMU MASU
ŠPÍZY
PLÁTKY CUKETY
SMAŽENÁ CUKETA
SMAŽENÉ FAZOLKY
SALÁT Z VAŘENÝCH BRAMBOR
CIBULOVÁ MARMELÁDA
CIBULOVÁ MARMELÁDA S HROZINKAMI
KARAMELIZOVANÁ CIBULOVÁ MARMELÁDA

JEDNODUCHÉ SALÁTY
TABBOULI
SMAŽENÉ ZELÍ
MRKVOVÝ SALÁT
FENYKLOVÝ SALÁT
ČEKANKOVÝ SALÁT
OCHUCENÉ OKURKY
ZELENINOVÝ SALÁT
PAMPELIŠKOVÝ SALÁT
SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ
PÁLIVÝ RAJČATOVÝ SALÁT
SALÁT KE GRILOVANÉ RYBĚ
OKURKOVÝ SALÁT S OLIVAMI
ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S JABLKY
SALÁT S DIJONSKOU ZÁLIVKOU
CELEROVÉ STONKY S PAPRIKAMI
JEDNODUCHÁ RAJČATOVÁ SALSA
ČÍNSKÉ ZELÍ V OCTOVÉ MARINÁDĚ
SALÁT S HOŘČICOVOU ZÁLIVKOU S ČESNEKEM
SALÁT Z MELOUNA, SALÁTOVÉ OKURKY A BALKÁNSKÉHO SÝRU

Vytisknout

Drůbeží maso - seznam receptů

ZÁKLADNÍ PRAVIDLO PRO PEČENÍ KUŘETE
SMAŽENÁ KUŘECÍ PRSA – základní postup
ŠŤÁVA K DRŮBEŽI
PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO

SALÁTY
KUŘECÍ SALÁT
DRŮBEŽÍ SALÁT
KUŘECÍ SALÁT S NIVOU
KUŘECÍ SALÁT SANTA ANNA
KUŘECÍ SALÁT S KOZÍM SÝREM
KUŘECÍ SALÁT S MEDOVÝM DRESINKEM
PÁLIVÝ KRŮTÍ SALÁT
TEPLÝ SALÁT Z KROCANA A HUB
SALÁT Z KRŮTY A ANANASU A SÝRU  
SALÁT Z KACHNY NEBO HUSY
TEPLÝ SALÁT Z KUŘECÍCH JATER S HOUBAMI A ČEKANKOU

KUŘE
PEČENÉ KUŘE
KUŘECÍ ROLÁDA
GALANTINA Z KUŘETE
KUŘE MARENGO
RAGÚ Z KUŘETE
KUŘE NA PAPRICE
MARINOVANÉ KUŘE
KOHOUTEK NA VÍNĚ
KUŘE NA MERUŇKÁCH
KUŘE S MERUŇKOVOU OMÁČKOU
PÁLIVÉ KUŘE S TAGLIATE
PÁLIVÉ KUŘE S JOGURTEM
KUŘE DUŠENÉ V ZELENINĚ
KUŘE NA HŘÍBKÁCH A ZELÍ
KUŘE S VLAŠSKÝMI OŘECHY
MAROCKÉ CITRÓNOVÉ KUŘE
KUŘE DUŠENÉ NA HOUBÁCH
KUŘE S NÁDIVKOU Z FAZOLÍ
KUŘE S RÝŽOVOU NÁDIVKOU 
KUŘE S MEXICKOU NÁDIVKOU
KUŘE SE ŽAMPIÓNY A SLANINOU
KUŘE NA PAPRICE NA MAĎARSKÝ ZPŮSOB
KUŘE DUŠENÉ NA HOUBÁCH SE SMETANOU
MARINOVANÉ KUŘE S CITRÓNEM A ČESNEKEM
KUŘE PLNĚNÉ VEPŘOVÝM MASEM A HROZINKAMI
KUŘE S NÁDIVKOU Z CHORIZA FAZOLÍ A BRAMBOR
KUŘE (perlička, bažant) S UZENÝM MASEM A HOUBAMI
Kuřecí prsa
SMAŽENÁ KUŘECÍ (KRŮTÍ) PRSA
KUŘECÍ PRSA S CIBULÍ A ČEKANKOU
KUŘECÍ PRSA V LISTOVÉM TĚSTĚ S ŽAMPIÓNOVOU OMÁČKOU
KUŘECÍ PRSA V PARMSKÉ ŠUNCE SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI
Kuřecí nohy
PLNĚNÁ KUŘECÍ STEHNA
NADÍVANÁ KUŘECÍ STEHNA
PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA SE ZELENINOU
SMAŽENÁ KUŘECÍ STEHNA S RATATOUILLE
KUŘECÍ STEHNA NEBO KUŘE PO ORVIETSKU
KUŘECÍ STEHNA S TYMIÁNOVÝMI BRAMBORY A SMAŽENOU CUKETOU A VINNOU REDUKCÍ
PÁLIVÉ KUŘECÍ PALIČKY
PALAČINKY PLNĚNÉ KUŘETEM NA PAPRICE
KUŘECÍ NOHY (SPODNÍ ČÁST) NA ČERVENÉM VÍNĚ
Kuřecí křidélka
KŘIDÉLKA PĚTI VŮNÍ
KŘIDÉLKA PĚTI VŮNÍ 2
GRILOVANÁ PIKANTNÍ KUŘECÍ KŘIDÉLKA
KUŘECÍ ZÁVITKY S HOUBAMI
GALANTINA Z KUŘECÍCH PRSOU
OBALOVANÉ DÍLY KUŘETE S OMÁČKOU
KUŘECÍ MASO SE SMETANOVOU OMÁČKOU

PAELLA
PŮVODNÍ PAELLA
JAMBALAYA I.
JAMBALAYA II.
JAMBALAYA III.
KUŘECÍ FATAJA
KUŘE TANDOORI
KUŘE V JOGURTU
KUŘECÍ PICCATA A HOUBY
CACCIATORE DLE RAKOVNICKÉHO MISTRA
KUŘECÍ SUPREME DLE RAKOVNICKÉHO MISTRA

SMĚS NA POTŘENÍ KUŘETE POD KŮŽÍ

KUŘE S MEDEM

SMAŽENÁ KUŘECÍ PRSA – základní postup
PÁLIVÉ KUŘE S MEDEM
KOUSKY KUŘETE S MEDEM
KŘIDÉLKA S MEDEM A SKOŘICÍ
PÁLIVÉ MEDOVÉ KUŘECÍ NOHY
KOUSKY KUŘETE PEČENÉ V MEDU
PÁLIVÉ KUŘE S MANGEM A MEDEM
PÁLIVÉ CITRÓNOVÉ KUŘE S MEDEM
MEDOVÁ SLADKO-KYSELÁ KŘIDÉLKA
KUŘE S MEDEM A SALÁTEM JAKO WALDORF
KUŘE NADÍVANÉ RÝŽÍ A HOUBAMI S MEDEM
GLAZOVANÉ KUŘE S PÁLIVÝMI TŘEŠNĚMI A MEDEM
MEDOVÉ KUŘE S PAPRIKOU, RAJČETEM A OLIVOVÝM OLEJEM
KUŘECÍ PRSA S KOŘENĚNOU MEDOVOU POMERANČOVOU GLAZUROU

KOHOUTEK NA VÍNĚ
SLEPICE NA PAPRICE

HOLOUBATA
DUŠENÁ HOLOUBATA NA VÍNĚ
PEČENÁ HOLOUBATA S NÁDIVKOU

KACHNA, HUSA
PEČENÁ KACHNA
KACHNÍ PRSA
HUSÍ PRSA NA VÍNĚ
KACHNÍ PRSA S OLIVAMI
PEČENÁ KACHNA NA DIVOKO
PEČENÁ HUSA NA GROBSKÝ ZPŮSOB
KACHNA S MEDEM A RŮŽOVOU VODU
CASSOULET

KROCAN, KRŮTA

Krocan
PEČENÝ KROCAN
ZÁKLADNÍ PEČENÝ KROCAN
JEDNODUCHÝ PEČENÝ KROCAN
GULÁŠ Z KROCANA

Krůta
GULÁŠ Z KRŮTY
PEČENÁ KRŮTÍ KÝTA
KRŮTÍ ROLÁDA SE ŠPENÁTEM
MEDOVÁ KRŮTÍ MASOVÁ SMĚS
KRŮTÍ PRSA A SÝROVÝ VELUTE
KRŮTÍ ROLÁDA S NÁPLNÍ A KAŠÍ
KROCAN S BYLINAMI A NÁDIVKOU
GLAZOVANÉ KRŮTÍ MASO S MEDEM
KRŮTÍ PRSA S KUSKUSEM A MEDEM
KRŮTÍ STEHNA NA JALOVCI S BÍLÝM VÍNEM
KRŮTÍ PLÁTKY S TAPENÁDOU A RATATOUILLE
GORDON BLUE - KRŮTA SE SÝROVOU OMÁČKOU
KRŮTÍ PRSA PLNĚNÁ MLETÝM VEPŘOVÝM MASEM
GRILOVANÉ KRŮTÍ PLÁTKY S BYLINKOVÝM MÁSLEM
KRŮTÍ NUDLIČKY S HOUBAMI A SMETANOVOU OMÁČKOU S RAJČATY
Omáčky
OMÁČKA S HOUBAMI KE KROCANOVI
SILNÁ OMÁČKA K PEČENÉMU KROCANOVI
ZESÍLENÁ OMÁČKA K PEČENÉMU KROCANOVI
JEDNODUCHÁ OMÁČKA K PEČENÉMU KROCANOVI

Nádivky
KLASICKÁ NÁDIVKA
VELIKONOČNÍ NÁDIVKA
NÁDIVKA DO KROCANA
NÁDIVKA S TURMERIKEM
NÁDIVKA S TURMERIKEM A ŠALVĚJÍ
NÁDIVKA DO KRŮTY A KROCANA

ŠŤÁVA K DRŮBEŽI, RYBÁM, DUŠENÉ ZELENINĚ

Vnitřnosti
Recepty na úpravu vnitřností jsou v oddíle "Masa" - "Vnitřnosti".

Vytisknout

Sladká těsta, deserty - seznam receptů

PALAČINKY, LÍVANCE, OMELETY
PALAČINKA
CREPES (tenké palačinky)
FRANCOUZSKÁ PALAČINKA
LITÉ TĚSTO NA PALAČINKY
KYNUTÉ TĚSTO NA PALAČINKY
BROSKVE S PALAČINKOVÝM TĚSTEM
ZAPÉKANÉ PALAČINKY S TVAROHEM
BANÁNOVÁ OMÁČKA NA PALAČINKY
LÍVANCE
AMERICKÉ LÍVANCE

OMELETA
PIŠKOTOVÁ OMELETA
TRHANEC
SABAYONE

KOLÁČE
JABLEČNÝ KOLÁČ
PATROVÝ KOLÁČ
TVAROHOVÝ KOLÁČ
DROBENKOVÝ KOLÁČ
OVOCNÝ KOLÁČ S DROBENKOU
KOLÁČE S NĚKOLIKA NÁDIVKAMI (domažlické)
SKLÁDANÉ SVATEBNÍ KOLÁČE Z PLUNDROVÉHO TĚSTA
MÁSLOVÁ DROBENKA

VDOLKY
VDOLKY
BAVORSKÉ VDOLEČKY

BUCHTY
PLNĚNÉ BUCHTY
LEDENICKÉ BUCHTY S DVOJITOU NÁPLNÍ

Náplně do bucet a koláčů
MAKOVÁ NÁPLŇ
JABLKOVÁ NÁPLŇ
OŘECHOVÁ NÁPLŇ
POVIDLOVÁ NÁPLŇ
TVAROHOVÁ NÁPLŇ

BÁBOVKY
RYCHLÁ BÁBOVKA
MRAMOROVÁ BÁBOVKA
BÁBOVKA Z TŘENÉHO PIŠKOTOVÉHO TĚSTA

ROLÁDY
ROLÁDA Z PIŠKOTOVÉHO TĚSTA
OŘÍŠKOVÁ ROLÁDA S KRÉMEM A SE ŠLEHAČKOU

OVOCNÉ KNEDLÍKY
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY NEPLNĚNÉ
KNEDLÍKY S BORŮVKAMI

KYNUTÉ OVOCNÉ KNEDLÍKY
KYNUTÉ KNEDLÍKY S MERUŇKAMI
OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA
OVOCNÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA
OVOCNÉ KNEDLÍKY Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA

OVOCE
BANÁNOVÁ LOĎ
BANÁNOVÝ SORBET
MARINOVANÉ TŘEŠNĚ
RAKOVNICKÝ OVOCNÝ KRÉM
RAKOVNICKÉ PLNĚNÉ BROSKVE

BRAMBORY
BRAMBOROVÉ ŠKUBÁNKY S MÁKEM
BRAMBOROVÉ TAŠTIČKY S POVIDLY
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY S TVAROHEM

TOHLE URČITĚ ZNÁTE
ŽEMLOVKA
RÝŽOVÝ NÁKYP
KRUPICOVÁ KAŠE

OSTANÍ
KOBLIHY
VÁNOČKA
MAZANEC
TIRAMISU
BUBLANINA
RÝŽOVÁ KAŠE
CRÈME BRÛLÉE
JABLKOVÝ ZÁVIN
JABLKOVÝ ZÁVIN JAKO DEZERT
KROUŽKY Z TĚSTA
RYCHLÁ BUBLANINA
ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
FRITOVANÁ ZMRZLINA
PUSINKY SE ŠLEHAČKOU
SNĚHOVÉ PUSINKY SE ŠLEHAČKOU A OVOCEM
SNĚHOVÉ PUSINKY SE ŠLEHAČKOU A JAHODAMI
SNĚHOVÉ PUSINKY SE ŠLEHAČKOU A MALINOVÝM PŘELIVEM
PEČENÝ DEZERT Z RICOTTY
DORTÍČKY Z KRUPICOVÉ KAŠE
JEDNODUCHÝ JABLKOVÝ ZÁVIN
ZAPEČENÉ TVAROHOVÉ NUDLE
SLADKÝ ČESKÝ VÁNOČNÍ TUNEL
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S KRÉMEM
HŘEBÍNKY Z PLUNDROVÉHO TĚSTA
VĚTRNÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA
LINECKÉ KOLÁČKY
KOKOSOVÉ KULIČKY
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
KOLEČKA A HVĚZDIČKY
HROZINKOVÁ KOLEČKA

DORTY
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ NEPEČENÝ

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme