2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 cibule, drobně nakrájet
700 g rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
170 g kečupu
6 stroužků česneku, rozmačkat
1 lžíce octa
0,5 dcl worcestrové omáčky
2 lžíce citrónové šťávy
¼ lžičky chilli
1 lžíce provensálského koření
1 lžička cuminu
2 lístky bobkového listu
1 lžička tymiánu
1 lžička pepře
4 lžíce medu
1 lžička soli
Do kastrolu vložit máslo, přidat olivový olej, rozehřát, přidat cibuli, smažit, až začne mírně žloutnout.
Přidat česnek, když zavoní, přidat rajčata, krátce podusit, přidat ostatní suroviny, kromě medu, provařit 30 minut.
Vmíchat med, provařit, odstranit bobkové listy, nechat vychladnout.
Přelévat přes grilované hovězí a vepřové maso, vhodné i pro drůbeží maso.