1 kg předvařených drštěk
300 g hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
250 g eidamu, nebo podle chuti, drobně nastrouhat
3 rajčata, nakrájet na plátky
1 lžíce sádla
2 vejce, rozšlehat, osolit
2 lžíce strouhanky
1 lžíce majoránky
1 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
pepř
sůl
Dršťky uvařit doměkka, nakrájet na proužky.
Na rozpálenou pánev vložit houby, pražit 1 minutu, nemíchat.
Přidat sádlo, kmín, smažit 4 minuty, míchat.
Do mísy vložit dršťky, přidat pepř, sůl, smažené houby, 2 lžíce strouhanky, majoránku, vejce, zelenou petržel, dobře promíchat.
Mísu na zapékání vytřít olejem, vložit směs, navrch naskládat rajčata, posypat sýrem.
Dát do trouby rozehřáté na 180 C na 10 minut.
Příloha: vařené brambory; bramborová kaše; chleba.