40 g nivy, drobně nastrouhat
40 g ementálu, drobně nastrouhat
40 g blaťáckého zlata, drobně nastrouhat
100 g bílého jogurtu
20 g majonézy
160 g mrkve, nakrájet na kostičky
160 g celeru, nakrájet na kostičky
100 g zelených fazolek, nakrájet na kostičky
120 g květáku, rozebrat na malé růžičky
120 g zeleného konzervovaného hrášku
2 lžíce drobně krájeného kopru
2 lžíce másla
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička cukru
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, přidat zeleninu, osmažit.
Přidat trochu vody dusit téměř doměkka, vmíchat hrášek, scedit.
Vmíchat sýr, jogurt, majonézu, cukr, citrónovou šťávu, kopr, ochutit pepřem, solí, promíchat.