- kuřecí prsa (nebo telecí, nebo libové vepřové)
- hrnek bambusových výhonků (kedlubna)
- 1 – 2 pálivé papriky (mleté čili)
- 2 lžíce omáčky z černých fazolí
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky vína
- 1 lžička světlé sójové omáčky
- 2 lžičky drobně nakrájené cibule
- ¼ lžičky zázvoru
- 1 + 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 bílek
- ½ lžičky soli
- sádlo
1. Maso nakrájet na kostky a smíchat s bílkem, kukuřičným škrobem (1 lžička), solí.
2. Pálivou papriku rozkrojit na půl a odstranit semínka a papriku drobně nakrájet.
Omáčka
1. Smíchat cukr, víno, sójovou omáčku, cibuli, zázvor, omáčku z černých fazolí, kukuřičný škrob (1 lžička).
2. Rozpálit sádlo a osmažit maso a dát do sítka okapat.
3. Osmažit bambusové výhonky a pálivou papriku a dát do sítka okapat.
4. Očistit wok a rozpálit, vlít omáčku a ½ minuty provařit. Přidat maso a zeleninu a ½ minuty prohřát.