- 4 dcl bešamelové omáčky
- 50 g šunky, uvařit, nakrájet na nudličky
- ½ lžíce másla
- pepř
- sůl
1. Do hotové bešamelové omáčky vmíchat šunku, krátce provařit.
2. Sundat z plotny, po částech vmíchat studené máslo, dochutit pepřem a solí.
Bešamelová omáčka
- 25 g másla
- 25 g hladké mouky
- 6 dcl mléka
- na špičku nože muškátový oříšek
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 45 minut, podle potřeby přidávat
mléko.